Bahan-bahannya:
3 camca besar mentega
4 biji pisang montel, dibelah memanjang
4 camca besar gula perang
1 camca besar air limau nipis
2 camca besar badam tanpa kulit, dibakar
Aiskrim atau kastard
Cara membuatnya:
4 biji pisang montel, dibelah memanjang
4 camca besar gula perang
1 camca besar air limau nipis
2 camca besar badam tanpa kulit, dibakar
Aiskrim atau kastard
Cara membuatnya:
1. Cairkan mentega dan susun pisang di dalam bekas tahan panas
2. Tabur gula dan tuang air limau di atasnya. Bakar pisang pada suhu 180c, 15 minit
3. Hidangkan Pisang Karamel bersama badam, aiskrim atau kastard.
2. Tabur gula dan tuang air limau di atasnya. Bakar pisang pada suhu 180c, 15 minit
3. Hidangkan Pisang Karamel bersama badam, aiskrim atau kastard.
No comments:
Post a Comment