3 camca besar minyak
2 biji terung, dipotong dadu
1 biji bawang besar, dicincang kasar
2 ulas bawang putih, dincincang halus
1 camca besar serbuk cili
1 camca besar rempah kari
250 g daging, dicincang
4 biji tomato, dibuang biji dan dicincang
350 ml air
425 g kacang parang merah berkaleng
400 g cendawan berkaleng, dihiris
Garam dan gula secukupnya
Cara membuatnya:
1.Panaskan minyak, goreng tepung sehingga keperangan dan angkat
2.Goreng pula bawang besar dan bawang putih sehingga wangi
3.Masukkan cili, rempah, daging dan tomato. Kacau 3 minit kemudian masukkan air
4.Setelah kuah mendidih, biar mereneh 20 minit
5.Masukkan kacang parang, cendawan dan terung
6.Apabila kuah pekat, masukkan garam dan gula secukup rasa.
No comments:
Post a Comment